Ring gratis! Olika vägar för fria samtal

I takt med att vår teknologi utvecklas så skapas också nya möjligheter att ringa till vänner och släktingar. Idag spelar det inte längre någon roll om ens flickvän bor på andra sidan jordklotet eller om kompisen har flyttat till Australien. Att få tag på någon är idag enklare än någonsin. Ett knapptryck bort och man kan till och med se varandra.

Att tiderna har förändrats är väldigt tydligt och alla tar vi nog den smidiga kommunikationen idag lite för givet. Men att ringa gratis samtal kräver fortfarande en del undersökande på egen hand (helt enkelt är det inte riktigt ännu). Så vad finns det då för alternativ om man vill ringa gratis?

Appar att ringa gratis med

De allra flesta utav oss äger troligtvis idag en smartphone. I sådana fall så vet du säkert också hur stort utbudet av appar är på marknaden, och det växer för varje dag. Vi har blivit allt mer beroende av appar jämfört med förut. Vid tolvslaget en nyårsnatt för tio år sedan så kunde man räkna med att mobilnätet skulle bli överbelastat av alla SMS, nu för tiden är det snarare av all datatrafik. Istället för att skicka simpla SMS använder vi oss utav chattprogram såsom Messenger. Och istället för att ringa telefonsamtal så finns det massvis med appar att ringa gratis med. Några sådana populära appar är bland annat WhatsApp, Viber, Skype m.fl. Alla har dom olika utseende men fyller samma funktion – nämligen gratis telefonsamtal.

Ringa gratis från datorn

För dig som hellre föredrar att videosamtala och ringa gratis samtal via andra vägar än telefon så finns det naturligtvis alternativ vid datorn. Skype är exempelvis väldigt populärt och används över hela världen. Via Skype kan du ringa från datorn gratis till andra vänner eller bekanta som har Skype. Det spelar alltså ingen roll om du sitter på ett internetcafé någonstans i Asien, loggar in på Skype hemma hos en kompis eller via datorn hemma. Vid alla nämnda tillfällen så är samtal gratis och mycket smidigt. Det viktiga att tänka på är emellertid att det kräver en internetuppkoppling samt programvaran i form av Skype.

Ringa obegränsat antal samtal gratis

Sist men inte minst så finns alltid alternativet att hitta abonnemang eller kontantkort som har ett fast pris där man får ringa obegränsat antal samtal. Det kanske inte är gratis i den bemärkelsen att det finns en fast uppstartskostnad, men för dig som ringer mycket blir det snabbt lönsamt. Det finns massvis med abonnemang där man kan ringa obegränsat med samtal för en mycket billig peng.

Som du kanske märker finns det väldigt många olika metoder för att kunna nå sin vän eller partner på andra sidan jorden via gratis samtal. Att det har blivit billigare eller till och med gratis i många fall är såklart till vår fördel. Ifall vi sen borde ta det för givet eller inte? Det är såklart upp till var och en. Så om du också vill ringa gratis samtal – välkommen till 2016. Det är fullt möjligt!