Upprepade WordPress pharma hack attack

Tyvärr har Nyttkontantkort.se utsatts för en rad upprepade hacker attacker av spammare. Det handlar om så kallade WordPress pharma hack där webbplatser angrips för i syfte att skapa länkar till sajter som säljer suspekta läkemedel och droger. Vår sajt har haft upprepade bekymmer med dessa attacker sedan starten och försökte i december 2016 få bukt med bekymren genom att installera om diverse programvaror, initialt verkade vi ha lyckats men redan efter någon månad dök nya spam-sidor upp i sökresultatet.

 

pharma hack
Så här ser det ut i Googles sökresultat när spamsidor skapas av hackare

Nu har vi gjort ett nytt försök att bli kvitt pharma hacket genom att ta bort gamla filer samt rensa bort en del WordPress plugins, som slutat uppdateras. Det kan därför förekomma en del buggar på vår webbplats just nu, men vi kommer att gå igenom sajten och förhoppningsvis skall du som användare inte drabbas allt för hårt av detta arbete.

Nedtider

Vi kommer löpande hålla koll på vår webbplats och tillhörande databaser för att förhindra att nya hackerattacker genomförs. Om nya hack bekräftas finns det tyvärr risk för nedtider som gör webbplatsen otillgänglig.